Teman Setia Ku

Jom kita Kongsi Mencari Ilmu Hingga Ke Hujung Nyawa

Isnin, 11 Mac 2013

Alif Masuk Hospital

Assalammualaikum...

Masuk awal bulan 3 macam-macam dugaan dari Allah , Tapi Anie sentiasa bersyukur kerana tanpa Dugaan dari Allah sudah tentu kita akan terus leka dalam mengharungi perjalanan hidup dimuka bumi Allah ini..

Alif masuk Hospital..Tak sangka pulak demam Alif berlarutan , 2 minggu lepas memang Alif kelihatan tak aktif demam Alif baik sekejap bila diberi ubat kemudian demam balik..
Tak sangka...Pengalaman anak pertama dan kedua kalau Demam biasanya nak naik campak, tapi tidak pada Alif... Itulah orang tua-tua kata lagi banyak pengalaman lagi mudah kita mengharungi kehidupan .


Menurut kata doktor Alif terkena serangan Broncholitis.Nasib baik tak merebak teruk .Jom kita tengok foto masa Alif kat Hospital.

Antara rawatan yang Alif terima

Tidak Bermaya ( Nyenyak Tidur )

Masa hari pertama dan kedua dalam Wad, Alif kelihatan letih dan tak bermaya .Kesian dia..Sebagai seorang ibu apa yang kita mampu hanyalah berdoa agar Alif cepat sembuh...Kesian bila tengok Alif menangis selepas dicucuk untuk setkan line supaya mudah untuk diberi antibiotik.Sedih jugak bila setiap pagi mendengar Alif merengek lapar sementara menunggu giliran untuk menerima rawatan fisioterapi.Tapi demi untuk kesihatan Alif terjamin hati seorang ibu yang lembut perlu dikeraskan macam batu..

Allhamdulillah kini Alif semakin beransur-ansur sembuh...4 hari dihospital sudah cukup untuk mengeratkan ikatan silatulrahim antara insan.Walaupun tidak kenal begitu rapat tapi kita mampu saling tolong menolong.Allhamdulillah..



Terima kasih Anie ucapkan kepada kawan Anie yang sudi datang melawat Alif dihospital tak lupa juga kawan yang memberi kata-kata semangat dan buat doktor yang merawat Alif, Nurse-Nurse dan juga kenalan baru yang sama-sama menjaga anak dihospital...

1 ulasan:

Gombug berkata...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...


Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Iklan sana sini

MENARIK

PILIHAN TERBAIK

Terima Kasih Kerana Sudi Mengunjungi Blog Anie